Fitxatges al bàsquet formatiu: Tot s'hi val?

Des del club us volem donar a conèixer un escrit que un entrenador de la nostra entitat va enviar als seus companys per tal de fer-los saber en quina situació s'havia trobat i quina era la seva visió del bàsquet formatiu, així com el tractament dels fitxatges per altres clubs en aquestes edats.

 

"Bona tarda senyores i senyors,

volia utilitzar aquest canal de Whatsapp per explicar una d'aquelles coses que et passen en el món del bàsquet i que t'ajuden a créixer com entrenador/directiu/persona o, si més no, a passar un temps donant voltes i reflexionar una mica.

El proppassat dijous, després de l'entrenament amb el nostre equip, una de les noies que hem entrenat aquest any em va explicar que un entrenador d'un club ''gran'' s'havia posat en contacte amb ella per si volia anar a provar amb aquest equip, i que, davant la negativa per part de la jugadora, havia insistit molt. Segons em va explicar, va contactar directament amb ella (recordo que té 14 anys), sense parlar amb els seus pares i molt menys amb mi.

Us explico això perquè crec que és important pensar abans d'actuar quan estem tractant amb persones i, molt més, quan aquestes persones són adolescents. Jo no sóc partidari de lligar les meves jugadores a l'equip i al club, crec que és bo que experimentin altres formes de veure el bàsquet, sempre i quan ells/es ho volen, i crec que el nostre objectiu com a club de barri modest hauria d’afavorir el desenvolupament dels nostres “nanos” en un ambient sa, on es sentin còmodes i tranquils. Però crec que la manera en què s'ha actuat envers la nostra jugadora diu molt d'aquests grans clubs que no es molesten en pensar com serà la situació dels altres clubs i no els importa trepitjar qui sigui. Posar-se en contacte amb una jugadora de 14 anys el dia 16 de juny, crec que no demostra cap interès en el seu creixement, sinó simplement ganes d'omplir un lloc vacant d'un equip.

El més trist és que la meva jugadora m'ho explicava amb certa sensació de vergonya, com si ens estigués traint. Crec que hem de ser conscients d'on estem, quin club som i què volem ser, i fugir d'actituds com la d'aquest entrenador i aquests ''grans'' clubs.

Aquest entrenador ha estat al club, i el coneixem, però més que retreure la seva actitud, volia expressar que, per mi, el més gratificant, no és entrenar els/les millors, ni fitxar la noia que em fica 30 punts, sinó treballar per a que els nois i noies que volen formar part d'aquest club puguin créixer com a jugadors i com a persones, més enllà de si són bons o dolents.

Quasi tots hem jugat en diversos equips, i crec que la majoria recordem amb més estima aquells llocs on vas fer més amics i on et vas sentir estimat, i crec que és pel que hem de treballar al nostre club."

Cloudy

24°C

Barcelona

Cloudy

Humidity: 73%

Wind: 17.70 km/h

  • Scattered Thunderstorms
    21 Jul 2018 28°C 22°C
  • Thunderstorms
    22 Jul 2018 26°C 22°C