Parlament del President

Benvinguts a aquesta presentació que obre aquesta temporada, la temporada del 10è aniversari, una temporada plena d’activitats de les quals ja us anirem informant.

Des de la junta directiva volem donar la benvinguda a tots els jugadors, entrenadors, director esportiu, familiars i amics, així com a tots els col·laboradors que fareu possible escriure una pàgina més a la història del club.

Agrair als nouvinguts la confiança dipositada en aquest club i que esperem que estigui a l’alçada de les vostres expectatives, així com donar les gràcies per la confiança a tots aquells que des de fa uns anys ja formeu part de la família del Sant Antoni - Poble Sec. També donar les gràcies a tots els patrocinadors i col·laboradors, que ens ajuden en l’aspecte econòmic.

Ja per últim, donar les gràcies a totes i cadascuna de les persones que han defensat la samarreta del Sant Antoni des de la pista, o bé des de les banquetes, així com totes les persones que han treballat per aquest club, moltes d’elles i durant molt de temps de forma altruista. Sense elles avui no estaríem aquí, de veritat gràcies de tot cor.

La història del club, comença al juliol del 2003 al barri de Sant Antoni, d’una manera inesperada i amb molt pocs recursos al seu abast, sense una casa on jugar i amb un futur que no contemplava res més que no fos sobreviure la temporada. De Sant Antoni venim, però el Poble Sec es qui ens acull, ens facilita una casa i durant molts anys ens tracta com una entitat més del barri. Com a mostra d’agraïment, el club des de la temporada passada és diu oficialment Club Bàsquet Sant Antoni - Poble Sec. El club de bàsquet del barri.

Els primers anys van ser durs, però que sense adonar-nos van forjar un esperit humil i de supervivència davant d’unes limitacions materials, logístiques, així com estructurals.

Encara que fos lentament, la família anava creixent, i al complir els 5 anys ja eren unes quantes les persones que havien passat per el club i que gràcies al seu esforç i compromís envers l’entitat, feia que el Sant Antoni comencés a fer-se un nom dins del bàsquet català.

Esforç i compromís, dues paraules fàcils de dir, però molt difícils de dur a terme, però que sempre van lligades al club. Davant de la crisi econòmica que tenim avui en dia, per desgracia, també tenim una crisi de valors en una societat on cada vegada és més comú que cadascú vagi a la seva.

Com a club de bàsquet tenim l’esperança de formar jugadors, però tenim l’obligació de formar persones, però per poder realitzar-ho necessitem que tots anem cap a la mateixa direcció.

Una direcció que ve marcada per un projecte, un projecte que es va iniciar fa un temps, i que ha fet que el club es trobi 10 anys després de la seva fundació, en el millor moment de la seva història:

-          Més de 100 jugadors repartits en 10 equips

-          Una escola de bàsquet

-          Una vintena d’entrenadors que treballen per el club

-          Una estructura tècnica i administrativa totalment definida

-          Uns patrocinadors i col·laboradors que d’una manera directe o indirecte ajuden econòmicament, al club i als socis en particular.

-          Un projecte per part de l’Ajuntament de Barcelona de realitzar un cobriment de la pista, i que té com a data límit el 2014, i que ens ha de donar un salt qualitatiu molt important al Club i al barri.

-          I el més important, moltes ganes de treballar per a que la família segueixi creixent, però sense oblidar els nostres orígens humils i aprendre dels errors passats.

El CBSAPS, en definitiva, és una forma de viure la vida, una vida que durant aquests 10 anys ens ha deixat infants que ja són adults, joves que ja han acabat la carrera, que troben la seva primera feina, que deixen de jugar per ser entrenadors, alguns s’han casat, han format una família o pares que venien a veure jugar als seus fills i que ara ja són avis. Totes aquestes casuístiques tenen un factor comú: que han estat realitzades envoltades de la família del Sant Antoni-Poble Sec.

Només em queda dir que recordeu, Club Bàsquet Sant Antoni-Poble Sec, un club de barri amb tradició, una forma de viure la vida.

Gracies per la vostra assistència i fins la propera.

 

Carles Cardona

President C.B. Sant Antoni-Poble Sec